Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


6-ica , 4 kanala, mjesec dana nakon punjenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

gutaperka75

03.04.2019. 22:55

Poštovani,

nakon otprilike mjesec dana od zatvaranja doljnje 6 ice sa 4 kanala kod privatnog zubara, zadnja 2 dana osjećam a i vidim da mi je na vratu ispod 6-ice malo nateklo ( ili je to limfni čvor) i mrvicu kao da me svrbi to područje.
Ne osjećam bol zuba ni ne smeta me zub dok jedem
Samo čišćenje zubnih kanala napravljeno je u 2 posjeta ručnom obradom i endometrom, nije bilo uopće bolova prilikom rada , nije bila potrebna injekcija . punjenje je napravljeno gutaperkama.
Zubar mi je prilikom obrade rekao da su se tada već bio povukao zubni živac pa zato nije boljelo prilikom rada. Nije rekao da se na ortopanu vidi granulom ili bilo kakva upala .
Zatvoren je zub sa ispunom-plombom i , zubar je rekao da dođem za 3 mjeseca jer bi se ipak trebala ugraditi kruna a do tada treba čekati da se vidi da li je uspjela endodoncija.
Da možda nije uspjela endodoncija.. odnosno da li trebam čekati 3 mjeseca ili da se javim zubaru?

hvala unaprijed

Dean Cekić, dr. med. dent.

20.04.2019. 12:30

Poštovana,

Ako bi se simptomi pojačavali javite se svom stomatologu, što i dalje ne zanči da se radi o neuspiješnom endodontskom zahvatu.
Ako se sve smirilo. čekajte 3 mj.