Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Apces zuba?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Natalia7549

21.11.2017. 23:40

Prije par tjedana sam imala zubobolju i bilo je nateklo. Zubar slikao i zaključio da nema upale te da se neće liječiti, samo lijek? stavio preko zuba. Nakon 2-3 dana bol je prestala no ostala je ta oteklina. Nestala je nakon tjedan dana no međutim ispod zuba je nastalo nešto što izgleda kao žulj,mekano na dodir kao da ima tekućine ispod površine.. Nije bolno,normalno žvačem na taj zub. Ovo je drugi tjedan (u ponedjeljak idem u zubara) ali sada vidim kao da nastaju žućkaste izbočine na tome. Što bi moglo bili i da li da ostavim do ponedjeljka ili da odem prije?

Dean Cekić, dr. med. dent.

27.11.2017. 10:10

Poštovana,

Kako je danas ponedeljak i kako ovo traje već dva tjedna, jedino Vam mogu odgovoriti ostavite do ponedeljka.

atums

20.04.2018. 09:30

Poštovani,

Prije par dana semdica mi je pocela pulsirat (s tim da je taj zub više manje krnja ) i to pulsiranje je trajalo jednu noc da bi ujutro prestalo i pocelo mi je oticat podrucje vrata ispod vilice. Otiso sam zubaru taj dan i ocistila mi je kanal kako bi gnoj izaso van i dala mi je zubarica antibiotik - klavocin. Od tog prvog dana mi je vrat sve vise naticao i danas evo 3-ti dan pod antibiotikom i 4-ti dan pod upalom i cini mi se kako je oticanje prestalo, temperatura je pala na 37.7 s visokih 38.6. S tim da me do danas zub ko zub nije uopce bolio, vec mi je bio problem gutat s obzirom na otecenost vrata. Danas mi je oticanje prestalo, više se nije sirilo kolko mi se cini, ali javio se novi problem. Zub me poceo uzasno bolit tj vise rezat pri gutanju sline ili bilo ceg, a s obzirom da je zub otvoren pretpostavljam da se opet uaplio zivac/korjen. Sad me zanima kaj da radim, da li je to normalno i mogu li išta napravit jer mi je zubarica rekla da nebi vadila zub sve dok oteklina i upala ne splasnu zbog ne djelovanja anestezije. Da opet odem kod zubara na ponovno pročišćavanje ? Hvala !

Dean Cekić, dr. med. dent.

23.04.2018. 13:45

Poštovani,

ako se zub ne može spasiti, a to je ono što sam shavatio, potrebno ga je izvaditi što prije.
Upala u opsegu u kojem opisujete je razlog za vađenje, a to treba napraviti bez obzira dala je prisutna.