Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2659

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Dvoplošni kompozitni ispun


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

brineta89

17.01.2017. 16:15

Poštovani,6.12.2016.posjetila sam privatnog stomatologa.Između petice i šestice gore lijevo,imala sam dosta veliki karijes,dosta dugo je bio nacet pa me malo bolio zub...kada sam dosla kod njega rekao je da je kvar dosta velik,dao injekciju i krenuo popravljati,spomenio je samo dok je radio jako smo blizu živca pokušat cu da ga ne diram.Napravio je dvoplosni kompozitni ispun,te mi rekao ako budete osjetili pulsiranje javite mi se.Nisam osjetila od tada nikakvo pulisiranje ali od toga dana osjecajm da je taj zub diran,tj između petice i šestice.I npr.sad kada sam vani na hladnom zraku ako jako udahnem od hladnoce osjetit cu laganu bol na tom mjestu gdje je plomba.Pa me zanima ako je kvar bio velik kako on kaze,a vjerujem da je jer rupa je bila ogromna...zar nije bilo potrebno lijeciti taj zub? I da stvar bude jača,dešava mi se kada jezikom dodem izmedu ta dva zuba da prskam pljuvacku..zar je moguce da je negdje ostala nekakva rupica?Toliko me strah da planiram posjetit drugog privatnika,ali trazim prvo Vaše mišljenje.Oprostite na dužem postu.Hvala

Dean Cekić, dr. med. dent.

26.01.2017. 17:30

Poštovana,

Liječenje zuba(endodontski zahvat) radi se kada je nastupio problem sa zubnom pulpom.
Kako to kod Vas nije bio slučaj, napravljen je ispun.
S obzirom da je ispun napravljen vrlo blizu zubne pulpe, moguće je da Vas zub počne boliti i da će biti potrebno napraviti liječenje zuba.
U tom smislu Vas je kolega i instruirao da mu se javte ako osječate problem.
Ovo sa pljuvačkom mi je teško ocijeniti bez detaljnog pregleda.
Dakle mislim da je sve napravljeno u skladu sa standardima struke.