Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Gingivitis koji nikako ne prolazi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

emptycolors

13.03.2015. 22:30

Poštovani, unazad mjesec i pol primjetio sam oticanje desni uz krvarenje (ponekad i obilno), također otečeni submandibularni limfni čvor na desnoj strani i konstantno natečene krajnike. S obzirom da sam primjetio da mi polako nestaje zubno meso između svih zubi, posjetio sam stomatologa koji je rekao da nije ništa strašno i da je to tipičan oblik gingivitisa koji brzo prolazi. Uz preporuku stomatologa počeo sam koristiti Paradontax pastu za zube te Curasept 0.12% vodicu za ispiranje usne šupljine za prestanak upale. Posjetio sam otorinolaringologa te sam ostao iznenađen kada su mi rekli da to nije nikakva bakterijska ili virusna bolest s obzirom da je samo jedan limfni čvor natečen. Također sam se čak testirao na spolne bolesti (mada zaista, ali zaista sumnjam da bih ikako mogao biti HIV pozitivan), ali uz HIV ili bilo što slično znam da ne krvare desni kao simptom. Eto, i nakon mjesec i pol desni su i dalje otečene, sada čak i više, a bolne su i krvare i na najmanji dodir, čak i prilikom micanja čeljusti, a najbolnije su tijekom žvakanja hrane. Bolno mi je i mućkati vodicu za ispiranje jer mi također izaziva krvarenje. No desni, nisu pretjerano natečene, samo je vidljivo crvenilo iznad i iza zubi te oko tonzila, zubne šupljine i mekog nepca, no krvare i bolne su. Imam 20 godina. Molim vas, dajte mi neko konkretno riješenje jer sam trenutno u konstantnoj panici s obzirom da sa zdravljem nikada nisam imao problema do sada.

emptycolors

13.03.2015. 23:45

Također, zaboravio sam napomenuti da ne osjećam apsolutno nikakvu bol u predjelu grla ili ždrijela, no desni, krajnici i limfni čvor su konstantno natečeni, Također uradio sam krvnu sliku u klinici Fran Mihaljevič, doktorica je rekla da je krvna slika relativno u redu, no na nalazu krvne slike sam primjetio ''Abnormal WBC Pop'' te ispod ''WBC --- Leukocytosis, Neutrophilia''. Pretpostavljam da nešto s leukocitima nije u redu, no zaista se nadam da to ne upućuje na leukemiju.

Dean Cekić, dr. med. dent.

16.03.2015. 10:15

Poštovani,
Vi svakako trebate na pregled kod specijalista parodontologije.
Meni je jako teško pogađati o čemu se radi bez kliničkog pregleda.