Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


kromogene bakterije


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

noaema

15.04.2014. 13:45

Zanima me kako se mogu riješiti kromogenih bakterija iz usne šupljine? U roku 2 mjeseca su mi se pojavili tipični obojani "vjenčići" na palatinalnoj strani gornjeg zubnog lika i lingvalnoj na donjim sjekutićima.dakle ništa se nije promijenilo u mojim higijenskim navikama,nit sam uzela neku drugu četkicu ,niti pastu,jedino što samu tomperiodu baš počela s hranom pojačanom proteinima ali sumnjam da to ima neke veze.Od tada sam bila dva puta na mehaničkom skidanju tih obojenja,jednom nakon tri mjeseca ,drugi put nakon 6 mjjeseci,i čini mi se daje sve gore i gore,čak sad primječujem i na rubovima ispuna na griznim plohama .Stalno ribam zube ali narvno to nema nikakvog efekta. Postoji li neka antibiotska terapiaj ciljano baš za te bakterije? bilo šta osim ultrazvičnog skidanja i pjeskarenja,jer sam sigurna da to dodatno oštečuje zub i pravi novu retenciju za moje smeđe "vjenčiće" sad

noaema

06.05.2014. 10:55

vidim da je moje pitanje jedno od rijetkih na koje nema odgovora. Nešto sam krivo postavila u pitanju ili se trebam obratiti u drugu granu stomatologije?

Dean Cekić, dr. med. dent.

12.05.2014. 16:05

Poštovana,

Razlog čekanja na odogovor, je moja zauzetost drugim obavezama, pa Vam se na istom ispričavam.

Kromatogene bakterije u usnoj šupljini same po sebi nisu patološke, no stvaraju neugodne pigmentacije po zubima.
Neke standardne terapije za ovakvo stanje nema, ali logika govori da bi se promjenom flore usne šupljine može rješiti takav problem.
Kako nam je danas dostupan probiotik napravljen specifično za usnu šupljinu, predlažem Vam da probate u tom smijeru.
Proizvod se zove BioGaia i koristi se 2 x dnevno prvih mijesec dana, a kasnije 1 dnevno.
Naši rezultati u takvim situacijama su relativno dobri.

noaema

06.06.2014. 12:45

Najljepše se zahvaljujem na odgovoru.Imam informaciju da se pojavilo nešto novo na tržištu upravo to dogovaram sa stomatologom pa Vam javim rezultate.Ima apsolutno odličan utjecaj na afte,herpese,kod implatitisa,kariesa i sl,pa ne vidim razloga zašto ne bi koristilo i u mom slučaju .Svakako Vam hvala ,probat cu i preparat koji ste preporučili.
Pozdrav

mm0303

23.11.2016. 23:20

Pozdrav!
Vidim da je od teme proslo vec dosta vremena ali se svejedno nadam da ce noaema vidjeti moju poruku i javiti da li se, i na koji nacin, uspjela rijesiti tih kromatogenih bakterija u usnoj supljini.
Opis tocno odgovara mom stanju i obozavam kad mi kazu da za to nema lijeka nego da ce jednog dana nestati isto kao sto se i pojavilo.

Dean Cekić, dr. med. dent.

25.11.2016. 19:15

I mene također jako interesira razvoj događaja.