Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Mjehurić na zubnom mesu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

InnaEcho

06.02.2016. 20:45

Poštovani,
Na zubnom mesu između gornje šestice ( koja je plombirana) i sedmice se pojavio mjehurić koji sadrži gnoj (kao bubuljica). Tu je također i tupa bol koja se pojavi tu i tamo. Probila sam mjehurić već 3 puta,ali ne nestaje. Nisam u mogućnosti posjetiti svoga stomatologa jer sam u inozemstvu. Ovo je prvi put da mi se tako što dogodilo. Nikada nisam imala problema sa zubnim mesom.
Sada me zanima da li je možda u pitanju neki upalni proces. :/

Hvala!

Dean Cekić, dr. med. dent.

08.02.2016. 15:50

Poštovana,

radi se o fistuli, to jest drenaži gnoja iz upalnog procesa sa vrha korjena na jednom od dva zuba koja navodite.
Dokle god postoji fistula, stanje ne će postati hitno, tako da možete odgoditi posjetu stomatologu na neko vrijeme s obzirom na situaciju.

Man25

17.12.2016. 11:10

Postovani,
U 4.mj ove godine mi se iznad gornje sestice pojavio mjehuric koji je bio ispunjen krvi. Par puta sam ga morala probusiti jer mi je smetalo. Otisla sam kod zubarice no ona mi je rekla da je vjerojatno iziritirano zubno meso i da je sa samim zubom sve ok. (Napominjem- zub me nije bolio) taj mjehuric se nije povukao te sam opet u 9.mj otisla na pregled te je ona rekla da nema pojma sta je u pitanju. ( na slikanje zuba nisam mogla jer sam trudna) mjehuric se naglo povukao prije mjesec i pol te mi se sad opet pojavila oteklina ali nije mjehuric nego nesto vece i ispod mesa se vidi gnoj. Zub me i dalje ne boli. Boli samo kada pritisnem tu oteklinu. Moje pitanje- mozete li prema ovome reci koliko je to ozbiljno? (Ne bi htjela nakon poroda jos i na vadenje zuba) te da li se ta oteklina smije busiti da gnoj izade?
Hvala

Dean Cekić, dr. med. dent.

27.12.2016. 12:10

Poštovana,

samo probušite mjehurić.