Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2662

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Otvoren zub za put


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dtp

16.08.2016. 16:15

Poštovani,
molim vas savjet u/s otvorenog 5.zuba dolje.
Naime večeras hitno putujem na poslovni put u USA.
Moj stomatolog je na go. pa sam zbog tupe boli istog zuba 10.8. išao stomatologu koji ga mijenja. na papirić je dr. napisano sto je sve radio te da se 17.8. javim svom dr. kada se vrati sa go da mi stavi lijek. (10.8.2016.: 45K04.7 Odstr. PK, ČŠK 40(ili 90), otvoreno i 12.08.2016. : 45 K04.7 ČŠK, otvoreno.) Isti zub sam 10.8. Rtg slikao i isti je bio već liječen prije 6mj.
Moje pitanje za Vas je , budući da neplanirano večeras putujem, što bi se moglo dogoditi sa zubom, tj. molim vas savjet što je najpametnije napraviti sa zubom a s obzirom na put. Zub me već nakon 10.8. nije bolio. Eventualno minimalna blaga tupa bol ako se udaram po zubu.
Hvala unaprijed na odgovoru

Dean Cekić, dr. med. dent.

17.08.2016. 20:55

Poštovani,

Vrlo je važno da zub bude zapunjen vatom, kako se u njemu nebi skupljala hrana, koja bi izazvala bol.

Ovo baš nije dobra situacija za put u SAD, ali šta je tu je.

Dakle ako u zubu nije vatica, sami je napravite i stavite u njega, ako zub počinje boliti izvadite vatu (recimo čačkalicom), ali obavezno stavite drugu prije jela.

dtp

04.09.2016. 11:50

Poštovani 2 dana prije povratka s puta iz SAD-a sam zagrizao badem i ljecen otvoren zub je u jednom djelu pukno i otpao.Prvi dan me uzasno boljelo, drugi dan kad sam se vracao bol je prestala ali je sve vise oticalo prvo oko zuba pa se pocelo sirit ispod u mandibulu donju.kada sam stigao u Amsterdam transferni let mi je bio tek za 10 sati i to u Beograd. Dobio sam temperaturu koju sam lupocetima pokudavao skinuti a sve je vise mandibula oticala.postalo mi je otezano gutat.Naposljetku kada je avion sletio za bg. ja vise nisam mogao ni slinu gutati pa su me moji roditelji koji su dosli po mene na ajrodrom odmah odveli i najblicu bolnicu u KBC osijek na maksilofacijalnu kirurgiju.Ovdje je lijecnik rekao da moram ostati na i.v. terapiji i dijagnosticirao mi perimandibularis apsces. Dobivam venski Klavocin,Garamicin i dexametazon i analgin za temp. sad je prvi dan prosao i mogu lakse gutati no jos uvijek je otok i bol kod gutanja.Lijecnik mi je rekao da smatra da bi do srijede sve moralo niti uredu te da bi me otpustio sa oralnim antibioticima kroz par dana i da odem kuci da mi onda tamo izvade zub.Sad mene zanima buduci da sam malo pretrazivao po internetu strucne clanke od dr.dent.med. svugdje pise da se prvotno treba izvaditi zub a onda davati atb. terapiju.?Jesmo li dobro napravili sto smo stali u Os.(oni trenutno nemaju kirurga trenutno,samo maksilofacijalnog-)
Takoder molim vas vase misljenje u svezi ove moje situacije.(Htio bih napomenuti da su svi ovdje vrlo ljubazni i srdacni)
Hvala unaprijed na Vasem cijenjenom odgovoru

Dean Cekić, dr. med. dent.

06.09.2016. 12:45

Poštovani,

sada je samo bitno da izvadite zub što prije, kako se priča ne bi ponavljala.
Sve je moglo proći i puno bolje, da je bilo malo sreće.