Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2662

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


povlačenje zubnog mesa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Tijana

05.11.2003. 11:33


Zubi su mi prilično zdravi i nikad nisam imala nekih većih problema, osim što sam vadila donji umnjak jer godinama nije mogao do kraja izrasti. Isto tako drugi donji umnjak je položen vodoravno i predložena mi je operacija u slučaju da mi počne smetati, ali budući da me nije nešto osobito smetao nisam ništa poduzimala. Imam 41 godinu.
U zadnje vrijeme mi se zubno meso na donjoj trojci znatno povuklo, skoro do dna korijena. Dva stomatologa su mi rekla da smatraju da se ne radi o pradentozi, ali da bi morala poći kod specijaliste. Nažalost takav specijalista je u Zagrebu a ja živim u Dubrovniku. Inače desni su mi čvrste i ne krvare. Molim Vas za mišljenje da li je stanje alarmantno, da li ovo može dovesti do klimanja zubi i što trebam poduzeti. Ima li možda kakav preparat koji se može dobiti kod nas u apoteci.

hvala Tijana

Dr.sc. Silvana Jukić

07.11.2003. 19:03

Vjerojatno se radi o rascjepu gingive. Preporučam da ipak uložite trud i posjetite specijalista jer se takvo stanje može uspješno izliječiti. Preporučam Vam tim na Zavodu za parodontologiju Stomatološkog fakulteta u Zagreb. Na žalost ne postoji ljekoviti preparat za takve slučajeve.