Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2662

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Trnci u bradi nakon popravka zuba


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

chickgirl

04.04.2016. 09:55

Poštovani,

prije 2 mjeseca sam bila kod stomatologice jer mi je 6. lijevo bila okrhnuta i smetalo mi je što mi hrana ulazi u zub pa sam usput htjela i da mi stavi bijelu plombu. Inače ne uzimam anesteziju,jako rijetko, ali stomatologica je inzistirala. Dala mi je lidokain. Uglavnom, cijeli tjedan sam osjećala trnce na lijevoj strani(gdje sam i dobila anesteziju) nakon što je oteknuće splasnulo, ali stomatologica je rekla da je to u redu, svatko reagira drukčije. Taj dan sam popravljala i 2.,3., i 4. desno tako da sam dobila 2 anestezije isti dan, ali s desne strane je sve u redu i brzo je anestezija popustila. Trnci su prošli nakon tjedan dana da bih ja prošli tjedan čistila lice i prolazila vaticom po bradi s lijeve strane i opet osjetila trnce i onako drveni neki osjećaj, tupavi. Znači. kod stom. sam bila početkom 2.mj, sad je 4. mj i te trnce osjetim na dodir, kad diram bradu prstima i isto samo na lijevoj strani. Zvala sam stom. i rekla mi je da to ne može imati veze s anestezijom jer su prošla 2.mj, ali mene muči to što ja taj osjećaj nisam nikad imala prije nego otkad sam dobila kod nje anesteziju.
Htjela sam čuti što vi mislite o tome prije nego odem doktoru opće prakse jer će mi on samo dati uputnice da idem dalje.

Unaprijed hvala na uloženom trudu i vremenu

Dean Cekić, dr. med. dent.

05.04.2016. 16:30

Poštovana,

mislim da se ovdje radi o povredi živca, kao posljedica komplikacije provodne anestezije.
U tom smislu trebalo bi popiti kuru b-komplexa kao terapiju, te čekati da se kroz neko vrijeme osjećaj sam povrati.
Pored toga bi bilo dobro slikati ortopantomogram, kako bi se sa sigurnošću utvrdilo da nemate neki upani porces ili neku drugu promjenu koja pritišće na živac s te strane.