Stomatološka protetika


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 89 | Broj poruka: 278

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Da li nakon svega implantati?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

AndNowWhat

28.06.2009. 22:15

Imala sam prvo most na prednja četiri zuba(gornji dio vilice) pa mogu reći duži niz godina koji je na kraju pukao, a zubi na koje je bio stavljen su se poprilično pokvarili, samo se jednom mogao spasiti korijen, a ostali su izvađeni. Da bi se stavio novi most, morale su se izbrusiti i trice do, s obadvije strane ( rađeno prije 3 godine), o su mi ujedno bili jedini zubi koji nisu bili pod plombama, tj koji su bili eto zdravi... sve ostalo u mojoj usnoj šupljini je plombirano ili izvađeno!
nakon 2 godine, trica lijevo ispod mosta puca... i ovo ostalo je sve klimavo jer nema što držati, svaki dan se pitam hoće li otpasti, nimalo ugodan osjećaj. Jedino rješenje meni kao laiku padaju na pamet implantati, s obzirom da mi nije preostalo još puno zubi, uglavnom su mi svi kutnjaci izvađeni,o ovo ostalo se sastovji većim djelom od plombi nego zubi, a u životnoj dobi sam od 32 godine. Zanima me koliko implantata treba za staviti prednjih 6 zubi gore?
i zanima me da li postoji mogućnost da se to napraviti u klinici za stomatologiju KBC-a Zagreb i koja je procedura, pošto sam iz Zadra, i koliko god se raspitivala nije mi baš poznato da se ta grana stomatologije u našem gradu nešo pretjerano razvila!

Unaprijed zahvalna !!!!

Dr. sc. Davor Illeš, dr. med. dent.

22.10.2009. 00:00

Poštovani,
princip u implantološkoj protetici je da je uvijek svaku izgubljenu žvačnu jedinicu najbolje nadoknaditi sa jednim implantatom. Često to nije moguće bilo zbog objektivnih medicinskih razloga bilo zbog financijskih razloga. S obzirom na ono što ste naveli kod Vas je prvo potrebna dobra dijagnostička obrada i utvrđivanje zašto je u relativno kratkom razdoblju došlo do gubitka zubi i rasklimavanja mosta. Nakon toga bit će moguće utvrditi da li je Vaš slučaj moguće rješiti implantatima i na koji način.
Implantologija kao struka u velikom je zamahu i na našim područjima te koliko mi je poznato i u Vašem kraju - ali i bližoj okolici stoga je moja preporuka da se obratite Vašem stomatlogu za savjet ili obavite nekoliko konzultacija sa stomatolozima specijalistima (najbolje spec. stom. protetike i oralne kirurgije) te nakon toga donesete odluku.
Implantate je moguće ugraditi i na Klinici za stomatologiju KBC-a u Zagrebu - za više informacija obratite se na web sjedišta Stomatološkog fakulteta www.sfzg.hr i Kliničke bolnice Dubrava www.kbd.hr