Re: Alergija ili astma?

Poštovani.
U veljači. 2012. dobijem virusnu upalu pluća, te uz th.prebolim je uspješno. Nakon toga u sljedećem razdoblju počmem osjećati tegobe s disanjem, teškoće pri udisanju ,gdje trebam zijevnuti par puta i pripremiti se na udisaj. U srpnju 2013. prvi put odlazim pulmologu radi tog. Radim spirometriju, FVC 63%, FEV1 70%, PEF 80%. Dobivam Alvesco za th, i ventolin pp. 2 mj. poslije radimspirometriju FVC 82 FEV1 73 PEF 71, a ispad na MDP FEF 25% 71, FEF 50% 44 FEF75% 60. Th i dalje alvesco i ventolin pp. Radila sam i rtg. pluća, nalaz uredan, ausk.nalaz neupadan, sat. 99%. Stalno sam koristila Alvesco 2 udaha 1.dnevno. U proljeće ove godine počele su opet teškoće s didanjem, jače nego prije, gdje me i uhvati nelagoda, strah od pada u nesvijest i sl. U srpnju sam imala jedan takav napad gdje nisam mogla dođi do daha, uzlupano srce, završila na HMP, EKG uredan , nakon nekog vremena i tablete Normabela sam se smirila. Ponovno radim spirometriju FEV1 74% PEF 61% , a MDP 36 35 34. Th i dalje alvesco . Zbog takvog nalaza bila sam upućena na daljni pregled gdje sam radila rtg pluća koji kaže " naglašen bronhogeni crtež bez upale ili zatsoja"!, CRP uredan, troponin o,ooo,. D-Dimeri o,48. UZV srca uredan. Kroz sve to vrijeme teškoće s disanjem su i dalje prisutne, povremene, jer nekad se osjećam kao da mi nije ništa, fizički sam aktivna. Osim tih teškoća drugih nemam. Radila sam prick test. preosjetljivost na duhan i vunu. Prije sam bila aktivni pušač, sad ne pušim u zadnje vrijeme. Zadnji nalaz spirometrije PEF 70%, MDP 44 42 59. Za th, dobivam Qvar 2/1 udah i singular 1 uvečer. Molim Vas za savjet, objašnjenje, da li ja imam astmu ili što već, zašto su mi tako loši nalazi na mali dišnim putevima?, što mi je činiti? Da spomenem , prije 10 g. sam prilikom nesreće imala pneumotoraks. Lijep pozdrav , Mirela Primorac