Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Koji su uvijeti za talasoterapiju uz potporu HZZO-a


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ines.m

17.12.2010. 11:45

Moj sin ima 9,5 god i vec 4 godine dijagnosticirana mu je alergijska astma.Prvi puta ukupni IgE u krvi je bio 1190,da bi sada nakon 4 god. se pogorsao na 2340.Alergican je na :ambroziju,lipu,bijelu brezu pelud stabala,pelud trava,riđobradu,livadarku,prasinu,grinje,dlaku macke...i na jos neke nutritivne alergene, ali mu oni ne predstavljaju problem.Problem su ovi inhalatorni,i on tijekom cijele godine treba koristiti Flixotide kao zastitu i Ventolin po potrebi.Bris nosa je pokazao 30% eozinofila u nosu ,nos ga stalno svrbi i stvara mu velike probleme.Zanima me kako mozemo ostvariti pravo na talasoterapiju u Crikvenici preko HZZO-a?Hvala!

Darko Richter, dr. med.

17.12.2010. 13:45

To morate doznati na HZZO-u, ali, da dođete u tu prigodu, vaš primarni liječnik mora napisati prijedlog HZZO-u potkrijepljen preporukom supspecijaliste pedijatrijskog alergologa ili pulmologa kod kojeg se dijete (pretpostavljam) kontrolira (obično u nekoj bolnici ili klinici).