Bolesti štitne žlijezde


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 475

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li moze bit stitna...


Autor Poruka

elisa

12.07.2012. 00:00

Dobro vece postaovani kako ste...J va vam se javljam u vezi kaslja imam jak kasalj ne boli me grlo samo neprstalno kasljm kao da me nesto skakilja u grlu tesko mi je gutat to mi se pojavilo prije tri dana a pijem kontracepciju Diane 35 juce sam zavrsila sa prvom kutijo inace to mi je prva hormonaska terapija da li moze bit od toga puno se zamara lupa mi u grudnom kosu puno se znojim mnogo sam nervozna ponekad neznam sta cu sa sobom dobijem kao napad panike cijeli mjesec sam takva..Imam 68kg visoka sam 171cm jedem skroz malo a debljam se neznam sta je u pitanju da li mi mozete pomoc veliki pozdrav...Unaprijed zahvalana....

Tomislav Novosel, dr. med.

14.07.2012. 22:05

Poštovana Elisa,

Postoji mogućnost da imate nadražajni kašalj zbog povečane štitnjače kao i otežano gutanje. Dodatni simptomi koje ste naveli mogu biti uzrokovani poremećajem rada štitnjače. Potrebno je učiniti uzv štitnjače te hormone štitnjače, a nalazi će definitivno pokazati da li je štitnjača uzrok Vašim tegobama ili je potrebno obrati pažnju na ostale uzroke.