Bolesti štitne žlijezde


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 475

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


difuzna bolest štitnjače


Autor Poruka

banana02

08.07.2010. 21:56

Lijepi pozdrav iz vinkovaca! molim vas da mi pojasnite ovaj moj nalaz, zaista nemam pojma o čemu se tu radi nitko mi ništa nije objasnio.uzv glasi ovako citiram"odjeci su nižih visina amplituda nego normalno tkivo štitnjače,nehemogenog rasporeda iz vidljiva hipoehogena područja te hiperehogene tračke u nizu.uzv UPUČUJE NA DIFUZNU BOLEST ŠTITNJAČE.ciljana citološka punkcija 1.punktata hipoehogenog dr štitnjače : u razmazima nađene su brojne limfatične stanice(mali limfociti,transformirane limfatične stanice).histiocitarne stanice,tek po koji fagocit,manje nakupine tireocita i eritrociti. 2.punktata hipoehogenog lr štitnjače u razmazima punktata nađene su brojne limfatične stanice.( mali limfociti,transformirane limfatične stanice),histiocitarne stanice,limfohistiocitni agregati,fagociti manje nakupine tireocita i eritrociti. zaključak: kronični limfocitni tireoiditis.nalazi krvi su bili uredu osim TPO koji je bio jako visok FT4 14.6, FT3 4.91,TSH (b) 3.067 i TPO 1300. molim vas da mi bilo što od ovoga pojasnite zaista mi nitko ništa nije rekao ovaj nalaz sam dobila na ruke nakon 30 dana . stvar je u tome što je moj dio vrata i sad otečen i pokušala sam objasniti da mi nije uvijek otečeno ali nitko ništa ne govori desna strana je više otečena nego lijeva, što mi je činiti ? molim vas da mi bar nekom uputom pomognete jer zaista neznam šta sad . unaprijed vam se zahvaljujem i lijep pozdrav iz slavonije!

Ante Škaro, dr. med.

20.11.2010. 14:05

Cijenjena,

vi imate autodestruktivnu bolest štitnjače u kojoj se stvaraju antitijela koja dodatno uništavaju građu štitnjače zbog čega vaša štitnjača ne može izlučiti dovoljnjo hormona. Da bi se dobro osjećali treba dodati hormone štitnjače u terapiju i nadomjestiti te pomoći vlastitoj štitnjači da vašem organizmu priskrbi dovoljnju kolićinu hormona