Bolesti štitne žlijezde


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 475

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hashimoto


Autor Poruka

peperutka

17.03.2012. 21:20

Vec 2 ipo godina uzimam euthyrox 75 a zadnji rezultat mi je FT4-9 a TSH 5,6.Sta mislite dali bi trebalo da nakachim euthyrox jer sam stavila 20 kg.plus.sad imam 89 kgr. i visoka sam 175 cm.Imam 52 godina.I da vas pitam dali proizvodi kao sto je krastavac ,kupus i soja stete nama sa ,,hashimotom,,.Unapred Vam zahvaljujem.

Tomislav Novosel, dr. med.

07.04.2012. 22:20

Poštovana Peperutka,

Štitnjača je glavna žlijezda za regulaciju metabolizma. Ukoliko štitnjača slabije radi, metabolizam se usporava i osoba može dobiti na masi. Nalaz TSH 5.6 koji imate nam pokazuje da ne bi bilo loše povisiti dozu Euthyrox-a kako bi se Vaš metabolizam vratio na normalnu razinu. Time bi vjerojatno i izgubili koju kilu na masi, makar za regulaciju težine su bitni i drugi faktori. Osim mase potrebno je obratiti i pažnju na druge simptome koje bi mogli imati kao što je suha koža, pucanje kose i noktiju, pojačan umor i manjak energije.
Namirnice koje ste naveli Vam ne mogu štetiti no mogu utjecati na apsorpciju hormona štitnjače. Soja je jedna od namirnica koja utječe na apsorpciju, no to ne znači da je trebate apsolutno izbjegavati.
Ono što je potrebno naglasiti je da se lijek uzima ujutro natašte pola sata prije jela i tu se ne bi smjelo raditi velike kompromise, što vjerujem da znate i da Vam je Vaš liječnik objasnio.