Bolesti štitne žlijezde


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 475

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


štitnjača mog sina


Autor Poruka

istipkov

28.02.2012. 21:35

PoštovanjeDR.Škaro.Moje dijete ima 7 ipo god.Prije 6 mj. smo mu vadili hormone štit. iz razloga što je dugo imao inf.candidom alb.u crijevima u velikom omjeru gdje je bila sumnja da ima celijakliju jer mu je tada i AGAbila pov.Ćuli smo da dugotrajna inf.candidom može izazvati hipotireozu,koliko je to toćno ne znam.Sada se to vratilo u normalu i celijakija je iskljućena kao i dosadna candida.Hormoni tada su biliTSH 6,23 T3 I T4 ok.Sada nakon 6 mj. ponovno smo vadili,nalazi su goriTSH10,4 T4 264 T3 2,9 anti Tg11,7 Tpo 15 neg.UZ.štitnj.proporcionalnog rasta,hipotrofićan,bez stigmata,štitnj.nije palpabilna,struktura je difuzno diskretno inhomogena pto je za dob neupadno.Zbog visokogT4 vadili smo mu FT4-14,7 FT3- 7,3.Dr.zasad mu nije pripisao terapiju jer smatra da je štitnjača zdrava izgledom pa ni sam još nezna .Za mjesec dana ponovno je pregled uz dodatne nalaze slob.T3 slob.T4,uk.T3 uk.T4 I TBG.Ja i suprug imamo hipo meni se ustanovila dijagnoza nakon godinu dana od poroda a suprugu u 35-oj ja ga nagovorila.Pijemo oboje eutirox.Dr.Škaro molim Vas za vaše stručno mišljenje o svemu ovom dali mi preporućujete nekakve možda čajeve za normalizaciju njegovih hormona ,do sljedećeg pregleda i dali se to uopće smije.Unaprijed hvala.

istipkov

19.03.2012. 15:40

Dr.Škaro,molim Vas za odgovor,puno bi mi značilo Vaše mišljenje.

Tomislav Novosel, dr. med.

07.04.2012. 19:45


Poštovana Istipkov,
Na početku bih Vam htio potvrditi da dugotrajna infekcija candidom albicans može uzrokovati poremečaj rada štitnjače tj. hipotireozu. S obzirom da je sada prošlo određeno vrijeme od zadnje kontrole, svakako bih Vam savjetovao da ponovite hormonalni status štitnjače Vašeg djeteta. Ukoliko bi TSH bio dosta povišen u obzir bi svakako došlo medikamentozno liječenje hormonima štitnjače, bez obzira na uredan uzv nalaz štitnjače. Naravno, uz prethodan pregled djeteta.