Bolesti štitne žlijezde


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 475

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Molim za savjet!


Autor Poruka

kismo

02.02.2012. 14:00

Poštovani,
imam 38 godina. Već dulje vrijeme imam problema s anksioznošću i paničnim napadima s hrpom fizičkih simptoma. Unazad nekoliko mjeseci izraženomi je gušenje, nedostatak zraka, a i osjećaj knedle u grlu.
Zbog istog sam otišla na UZV štitnjače.
Hormoni sam vadila prije 8 mjeseci i nalaz je uredan i glasi
TSH 2,34
T4 118,20
T3 1,57
Danas sam radila UZV štitnjače
i nalaz glasi:
Izoehogena, homogena štitnjača, blago uvećana
DR mjeri 62x19x18 mm
LR mjesri 62x19x17 mm
Istmus mjeri oko 3,8 mm

Obostrano u srednjoj trećini vrata se vide vjerojatno reaktivni limfodnodusi, seno vel. oko 12,8mm, lijevo oko 15,6 i 11 mm.

DG
EO4- struma diffusa incip. gl. thyreoeidie
LO4 - Lymphaadeopathia colli in obs.

kontrola za 8-10 mj

molim vas za vaše mišljenji da li je moguće da mi štitnjača stvara takve probleme i simptome

hvala

Tomislav Novosel, dr. med.

07.04.2012. 22:20

Poštovana Kismo,

Vaša štitnjača je povečana i ona u određenoj mjeri može utjecati da imate osjećak stezanja u grlu, pritisak u vratu i osjećaj gušenje. Kako ste naveli da ste imali simptome anksioznosti i napadaje panike koji se također mogu očitovati sličnim simptomima teško je reči dali je na Vaše simptome više utjecala anksioznost ili povečana štitnjača. Savjetovao bih Vam da u dogovoru sa Vašim liječnikom riješite poteškoće sa anksioznošću i napadajima panike. Ukoliko su simptomi prisutni i nakon smirenja anksioznosti onda možemo zaključiti da su uzrokovani štitnjačom. Vaša štitnjača nije jako povečana. Ali, nisu svi ljudi isti te manje povečanje štitnjače može uzrokovati različiti subjektivni doživljaj simptoma kod različitih ljudi.