Bolesti štitne žlijezde


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 475

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Oteklina na vratu


Autor Poruka

markodonm

27.12.2012. 17:00

Pozdrav, imam pitanje, naoteknuo mi je lijevi dio vrata iznad ključne kosti i kad gutam se pomiće...gore, dole(ko adamova jabučica veličina i oblik), ono što sam primjetio da me svako jutro boli grlo -može bit od suhog zraka...uradio kks, dks..i sve vrijednosti ok...doktorica veli da je od stresa...malo mi se smanjila..i sad je vidljiva kad glavu zabacim otraga i gutam....ali već mi je par tjedana ista...zanima me može li se iz kks i dks vidjeti imam li problema s štitnjačom? ili neki tumor itd?? inače sam hipohondar...ali oteklina mi je tu..nebi se pojavila bez veze..molim odgovorite

Tomislav Novosel, dr. med.

03.02.2013. 22:30

Poštovani Markodonm,

Iz opisanih simptoma kojih imate postoji vjerojatnost da se radi o povečanoj štitnjači. Manja je vjerojatnost da ako se radi o povečanoj štitnjači da Vam je ona uzrokovalo bolove u grlu. Prije bi mogla uzrokovati simptome kao nelagoda u grlu, osjećaj stranog tijela ili otežano gutanje.
Kao odgovor na Vađe pitanje da li bi se mogle dijagnosticirati promjene u štitnjači iz nalaza krvne slike, odgovor je ne. Svakako Vam savjetujem na učnite nalaz hormona štitnjače, uzv štitnjače i vrata te ukoliko se pokaže potreba i ciljana citopunkcija pod kontrolom ultrazvuka. Ovi nalazi će u potpunosti razjasniti sve nejasnoće vezane za Vaše simptome. Slobodno se javite sa nalazima.

Overkill

09.05.2013. 16:10

Poštovani, nedavno sam slučajno napipala nekakvu kvržicu ispod kože na vratu, promukla sam il nemam glas ko prije, boli me oko vrata i vrat na tom mjestu i pomalo mi je teško gutat. Inače nisam bila bolesna u zadnje vrijeme niti sam ikad imala nekakve upale grla. Znate li o čem je riječ? Unaprijed hvala.

Tomislav Novosel, dr. med.

07.06.2014. 20:25

Poštovana Overkill,

S obzirom na navedeno mogu samo pretpostavljati u čemu bi se moglo raditi.. Najvjerojtnije se radi o prehladi s obzirom da ste promukli i pojavila se "oteklina" na vratu.Ta oteklina je najvjerojatnije povečani limfni čvor koji je reagirao na infekciju. Ukoliko ne dođe do smanjenja čvora u roku od nekoliko dana i ako se ne popravi glas savjetovao bih Vam pregled ORL specijaliste zbog pregleda te eventualno dodatne obrade.