Bolesti štitne žlijezde


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 475

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Povišen T4 i TSH u krvi novorođenčeta


Autor Poruka

msedlar

05.04.2014. 23:00

Poštovani, od 2005. na nuklearnoj medicini KBC-a Rebro kontroliram štitnjaču, te sam od 2008. na terapiji Euthyroxom zbog dijagnoze Hypothyreosis Struma lymphomatosa Hashimoto. 25.03. ove godine sam rodila muško dijete kojem su zbog moje dijagnoze u rodilištu izvađeni hormoni štitnjače, a nalazi su: TSH - 5,900 mIU/L (referentni interval 0,4 do 4), T4 - 224 nmol/L (referentni interval 60 do 165), uz napomenu: uzorak hemolitičan, uzorak ihteričan, te mi je rečeno da se s navedenim nalazom javim pedijatrici. Već imam sina starog gotovo 5 godina, kojem su nalazi štitnjače kao novorođenčetu bili uredni. S razlogom me strah da moje novorođenče boluje od iste bolesti kao ja pa Vas molim da mi, dok čekam pregled kod pedijatrice, bar odgovorite što mogu očekivati dalje, odn. kakve još preglede i moguću dijagnozu, te, budući da za mjesec i pol dana opet moram svom liječniku na kontrolu hormona i pregled zanima me mogu li kod istog liječnika (specijalist nuklearne medicine) prekontrolirati i stanje svog sina. Unaprijed zahvaljujem, uz lijep pozdrav, Monika Sedlar.

Tomislav Novosel, dr. med.

04.06.2014. 00:05

Poštovana Monika Sedlar,

Žap mo je što ranije nisam mogao odgovoriti na Vaše pitanje. Nadam se da se hormonalni status Vašeg sina regulirao. Molio bih Vas da pošaljete kontrolne vrijednosti hormona štitnjače za daljnje informacije, naravno ukoliko želite.

Lijep pozdrav