Bolesti štitne žlijezde


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 475

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


PRESTALA PITI LIJEKOVE


Autor Poruka

dandi

14.04.2012. 18:10

Poštovani, prije 5 godina vadila sam krv i bila na utz, naime štitnjača mi je radila usporeno, i dobila sam koji kilogram. Dali su mi tablete, ne siječam se više kako se zovu koje bi navodno trebala piti cijeli život, međutim prestala sam nakon mjesec dana, 6 mjeseci nakon toga bila sam ponovno na pregledu i nalazi su bili uredni.
Zanima me može li se ponovno vratiti , prošlo je od toga 4 godine i nisam bila više na pregledu, osjećam se dobro.

Tomislav Novosel, dr. med.

15.04.2012. 22:20

Poštovana Dandi,

Hormonalna nadomjesna terapija kod poremećaja rada štitne žlijezde ne mora uvijek biti doživotna. O doziranju lijeka ovisi hormonalni status kao i subjektivni doživljaj simptoma koji mogu nastati od poremečaja rada štitnjače, govorimo naravno o smanjenom radu štitnjače. Svakako je odlična stvar što se sada dobro osjećate i nemate simptome te stoga postoji vjerojatnost da Vam terapija nije potrebna. Bez obzira na to savjetovao bih Vam barem godišnju kontrolu hormona štitnjače te ultrazvučni pregled.