Bolesti štitne žlijezde


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 475

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


štitnjača


Autor Poruka

zoranka1

09.07.2012. 11:10

Poštovani,

Pišem Vam u nadi da ćete mi pomoći. Hormoni štitnjače su mi u gornjim granicama, ipak zbog moje debljine , loše krvne slike i zbog povečane štitnjače doktorica mi je prepisala Euthyrox 2x 25. Tako pijem več 5 mjeseci ali se ne osječam ništa bolje. Debljam se i dalje iako pazim što jedem, stalno sam nervozna i razdražljiva, nespavam zbog gušenja u grlu, imam učestale stolice a ponekad i proljev,rasplačem se za najmanju sitnicu,znojim se pretjerano i svaka pa i najmanja aktivnost za mene je nočna mora. Molim Vas da mi date neki savjet kako da se vratim kako tako normalnom životu. Da li smijem držati malo rigoloznije dijete ( atkinsova dijeta ) ?
Unaprijed zahvaljujem!

Tomislav Novosel, dr. med.

15.07.2012. 05:05

Poštovana Zoranka1,

Osobe u stanju hipotireoze imaju simptoma koje Vi osjećate. S obzirom da uzimate terapiju, a nije došlo do poboljšanja, moguće je da je potrebno povisiti dozu lijeka. Svakako bi bilo potrebno učiniti kontrolu hormone štitnače te u slučaju disbalansa korigirati terapiju. Kako imate i smetnje u grlu potrebno je učiniti i uzv štitnjače jer može štitnjača svojom veličinom utjecati na okolne strukture te izazvati osjećaj pritiska i stezanja u vratu, kao i otežano gutanje. Štitnjača je žlijezda koja utječe na metabolizam ljudi. Ako ona slabije radi metabolizam se uspori te se debljamo ali i teže dijetama gubimo na masi. Prvo je potrebno napraviti kontrolu hormona štitnjače, kao što sam Vam savjetovao, korigirati terapiju ako je potrebno, a tek onda kad su hormoni štitnjače uredni početi razmišljati o evetnualnim posebnim dijetama.