Bolesti štitne žlijezde


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 475

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


štitnjaća u redu?


Autor Poruka

speciale2005

23.02.2011. 10:50

Dobar dan,molim vas za savjet ja sam napravila nalaz krvi štitnjače,doktorica kaze da su u granicama normale sto značiT3 2.00, fT4 13.2, TSH 1.53.Nalaz kompletne krvne slike je uredu.Prosle godine sam se naglo udebljala 10 kg i nikako da smrsavim iako sam na dijeti vec 4 mijeseca,pogledala sam na internetu o štitnjači i pronašla puno simptoma koji upućuju na štitnjaču,umor,akne,suha koža i perutava,depresija ,često osjećaj knedle u grlu...Pijem i kontracepcijske pilule ali već dodta godina i nikad nisam imala problema sa debljinom zbog njih.Svojoj doktorici sam se obratila,ali na kraju je rekla da nezna sta da mi kaze.Molim vas za savjet.Hvala

Ante Škaro, dr. med.

26.02.2011. 22:50


Nalaz hormona je u referentnim vrijednostima što ne znaći da vaši simptomi nisu uzrokovani od strane štitnjače. U vašoj krvnoj slici prepoznaje se spori stanični metabolizam koji je kod vas vjerojatno uzrokovan blago iscrpljenom štitnjačom zbog prebrzog životnog tempa. Kod vas bi preporučio da učinite UZV štitnjače te antitijela: anti-TPO i anti-Tg. Ako vas se nastavi ovo stanje ja bih preporučio malu pomoć od strane nadomjestka hormona štitnjače.
dr Ante Škaro