Bolesti štitne žlijezde


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 475

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


T3 povišen


Autor Poruka

27.02.2013. 09:55

Poštovani! Kontroliram štitnjaču od 2006-e godine. Prati me problem povišenog t3 hormona, ali s obzirom da sam tada imala 14 godina nisam dobila nikakvu terapiju, i dobila sam dijagnozu blage hipertireoze. Nakon nekoliko godina nekontroliranja, s nalazom još gorim od tadašnjeg (t3= 2.90, normalno je do 2.40-po njihovim ref.vrijednostima), i simptomima poput lučenja tekućina iz grudi,, neredovite mjesečnice, povremene tjeskobe i sl., endokrinolog me poslao doma rekavši da je to sve "normalno"(što je izazvalo čuđenje i mene i mog liječnika opće prakse). Zbog ponavljanja istih simptoma, prije mjesec dana sam tadila pretrage na t3, t4 i tsh, tsh je na granici a t3 je preko 4. S obzirom da na pregled specijalista moram čekati nekoliko mjeseci, moje pitanje je da li se za ovakav nalaz dobiva terapija i da li je doista u pitanju hipertireoza, kako mi je početno i rečeno? Što još mogu učiniti? Unaprijed hvala

Tomislav Novosel, dr. med.

11.03.2013. 10:25

Poštovana Ruthhofman,

Iz navedenog se vidi da se kod Vas radi o poremečaju rada štitne žlijezde. U svakom slučaju je potrebno učiniti nove nalaze hormone štitnjače (novije od mjesec dana) te nalaz Anti TPO i Anti Tg, ako ih nemate te dogovoriti pregled, . Slobodno se javite na tel. 01 3787 537 te naručiti na pregled. Broj je od ambulante za kirurgiju glave i vrata Klinike za tumore, KBC Sestre milosrdnice te tražite termin za pregled kod mene. Ne budete dugo čekali na pregled te ćemo se sve detaljnje dogovoriti u bolnici. Bilo bi dobro da dođete na pregled i sa nalazom uzv štitnjače.