Bolesti štitne žlijezde


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 475

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


tsh nizak


Autor Poruka

ivanadbk

18.10.2013. 12:00

poštovani,
molila bih vas za pomoć tj. malo objašnjenje.
pokušavam ostatu trudna več 9 mjeseci i ništa, i na moje inzistiranje ginekolog mi je dao da izvadim krv s nekim drugim parametrima između kojih su bili i tsh koji je bio 0,01. čitajući razne forume i članke vidila sam da je to ubrzan rad štitnjače . mene zanima da li to moze bit razlog što ne mogu ostat trudna. A budući su doktori u štrajku nemogu otići na detaljnije pretrage. pa a ko mi vi možete samo malo pojasniti što to znaći, tako nizak tsh i koje su posljedice i kako je daljnja terapija.
hvala

Tomislav Novosel, dr. med.

04.06.2014. 09:15

Poštovana Ivanadbk,

Poremečaj rada štitnjače može uzrokovati otežanu oplodnju. S obzirom da se radi o sniženom TSH potrebno je napraviti scintigrafiju štitnjače te ultrazvuk kao i kontrolni pregled hormona štitnjače na temelju čega će se doći do vrijednih informacija koje će upotpuniti sliku. Dia je štitnjača isključivo odgovorna za nemogućnost začeća teško je u ovom trenutku tvrditi, ali sigurno pomaže u tome ukoliko i ostali faktori koju utječu na začeće nisu idealni.