Bolna menstruacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 3 | Broj poruka: 47

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolna menstruacija


Autor Poruka

Laddy2

27.07.2012. 21:40

Menstrualni ciklus mi je od 28 do 31 dan, odnos imam od nedavno. Išla sam kod ginekologa i nemam ciste niti išta slično

Mario Ćurić, dr. med.

03.08.2012. 20:05

Poštovana.
Svakako Vam preporučam da uzmete tablete za kontracepciju.
U prvih par mjeseci trebala bi osjetiti značajno poboljšanje.

loryn

24.08.2012. 08:30

Poštovani,
imam jako bolne menstruacije i prva dva dana preležim u krevetu te svakih 5 sati moram popiti tabletu za bolove. već neko vrijeme pokušavam zatrudniti ali ne uspijevam. zanima me koliko štetno djeluju tablete za boleve na ovulaciju ,te dali mi možete preporučiti koje bi mogla koristiti a da ne sprećavaju ovulaciju?
hvala

Mario Ćurić, dr. med.

30.08.2012. 17:20

Poštovana,
lijekovi protiv bolova ne djeluju negativno na ovulaciju. Nemojte prekoracivati preporučenu dnevnu dozu lijeka. Izbjegavajte uporabu lijekova u drugoj polovini ciklusa zbog eventualnog djelovanja na ranu trudnoću. Kod jakih menstrualnih bolova preporučam Vam, uz lijekove protiv bolova, npr. ibuprofen 2x200 mg, i lijekove protiv grčeva (drotaverin hidroklorid 2x80 mg).

jos_koga

03.10.2012. 17:45

Poštovani, rodila sam prije godinu i 4mj.Menstruaciju sam dobila nakon 8mjeseci i bila mi jedva mjeseca redovita,pa dva kasnila a sad dođe otprilike par dana kasnije.Problem je što sam prije krvarila 3 dana,a sada od 5-7.Dosta mi je obilnija i izlaze mi komadici neki.Nema ih puno,ali na svakom uložku bude bar 1 taj komadic.Problem je što mi prva dva dana slabije ide,a treci dosta jako.I još me počme boliti.Pa me zanima mišljenje.Naručena sam tek sljedeci tjedan kod ginekologa.

Mario Ćurić, dr. med.

09.11.2012. 18:40

Poštovana :Nakon poroda može se promijeniti količina krvi za vrijeme menstruacije. Potrebno je učiniti uzv pregled janika i maternice ,papa test
i ginekološki pregled .Na taj se način mogu isključiti promjene na i u maternici. Npr polip ,miom ,ciste jajnika i slično. U nekim je slučajevima
potrebno učiniti i briseve cerviksa da se isključi upala koja takodjer može izazvati pojačana menstrualna krvarenja.