Gripa


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 19 | Broj poruka: 40

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


gripa i rana trudnoca


Autor Poruka

lara

02.03.2005. 17:30

Postovani,
Imam 28 god. i zanima me je li moguce da vrlo jaka prehlada uz bolno
i upaljeno zdrijelo i grlo, upala sinusa i suh kasalj od tjedan dana
moze utjecati na prijevremeno pucanje vodenjaka ( bez trudova i
krvarenja), koji mi se upravo i dogodio u 18. tj. trudnoce. Prehladu sam preboljela 2 tj. prije.Trosila sam samo kapi za nos i sljezov sirup. Inace trudnoca je
bila do tada bez nekih tegoba, bila sam na mirovanju.
Naime, sad planiram novu trudnocu i jako me je strah da se to ne ponovi. Nitko zapravo nije mogao objasniti sto se dogodilo. Doktori sumnjau na neku infekciju, a ja nisam imala nekih tegoba niti simptoma -osim candide...
Najvise me je strah da je nesto do mene, da se ovoji ne razviju
dovoljno cvrsto??? Patoloski nalaz ploda i posteljice je bio u redu.
inace, radila sam vec 3 puta sve briseve na bakterije. Papa test je u
redu.
Prije mjesec dana izolirana mi enterococus faecalis, popila sam
amoxiciline i moja gin. kaze da ta bakterija ne utječe na trudnocu, sto me je ohrabrilo. znate, pokusavam si nekako sve to racionalno objasniti u glavi, ali znam da nema garancija i da doktori nisu svemocni, pa bih svejedno voljela čuti i Vase mišljenje i iskustva kod sličnih slučajeva.
Zahvaljujem

Doc. dr. sc. Dražen Stojanović

07.03.2005. 09:10

Poštovana, postoji mnoštvo uzroka prijevremenog poroda. Zašto vam je određeno mirovanje u trudnoći? Koliko imate godina, bolujete li od neke druge bolesti? Infekcija može biti jedan od uzroka, ali isto i pušenje, bilo aktivno ili pasivno. Ako je patološki nalaz ovoja uredan, onda se ne morate bojati da se "ne razviju dovoljno čvrsto". Nalaz enterokoka u urinu bez simptoma upale mokraćnog mjehura znak je zagađenja stolicom uzorka urina, odnosno označava loše uzet uzorak urina i to se događa. Pošto sam epidemiolog, a ne ginekolog, ne bih se upuštao u dublja razmatranja. Kao jedan od roditelja prošao sam slične probleme i potpunosti razumijem vašu brigu. Siguran sam da će sljedeći put sve biti u redu, jer ne može uvijek sve biti loše!