Gripa


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 19 | Broj poruka: 40

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pomoc


Autor Poruka

Ana

19.03.2005. 18:12

Postovani,
draga osoba mi se razboljela od gripe. Lijecnik joj je ustanovio slijedece dijagnoze: anemiju, slabljenje imuniteta, gripu, bronhitis i upalu sinusa. Ja se sad vec pomalo brinem. Dobila je neke lijekove ali mozda mi mozete preporuciti jos nesto. Najvise me zanima koliko kombinacija ovih dijagnoza moze predstavljati realnu opasnost za nju. Nakon svega je u stolici primjetila krv a tek treba ici na pregled zeluca. Da li to moze biti zbog vece kolicine lijekova? Zaista se brinem. Pomozite.

Doc. dr. sc. Dražen Stojanović

23.03.2005. 14:02

Poštovana, da nisam i sam imao gripu javio bih se ranije i pokušao razjasniti vaša pitanja. Kombinacija ovih dijagnoza označava bolesnu osobu za koju treba razjasniti uzroke takvih nalaza. Nisam uvjeren kako su anemija i krv u stolici direktna posljedica gripe, kao što može biti bronhitis i upala sinusa. Ne može vam nitko ništa više reći na temelju ovakvih šturih podataka. Javite se svom liječniku da razjasni uzroke ovakvim nalazima: kakav je karakter krvi u stolici, koji su parametri anemije, koje lijekove uzima i jesu li možda krvarenje i želučane tegobe posljedica uzimanja lijekova protiv upale i reume. Previše je mogućnosti, a premalo podataka da bi vam se mogao dati precizniji odgovor, a svakako se oslonite na svoga liječnika koji ionako vodi pacijenta.