Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


1.put kod ginekologa


Autor Poruka

Lucija1988

25.06.2007. 11:05

Postovana,prije tjedan dana sam imala 1.spolni odnos.Kao zastitu smo koristili kondom.Posto imam stalnog partnera,odlucila sam poceti piti pilule.Narucila sam se kod privatnog ginekologa iduci tjedan,pa bih vas molila da mi objasnite kako izgleda taj 1. pregled? Da li se mora ici vaditi krv prije tog pregleda kod ginekologa,da bi mogla dobiti pilule?

Puno vam hvala na Vasem odgovoru.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

25.06.2007. 15:45

Ne morate se ničega bojati, također ne morate vaditi krv unaprijed jer vam ginekolog može prepisati tablete (ukoliko ste mladi i zdravi) i bez ikakvog vađenja krvi.
Imat ćete razgovor u kojem će vas doktor pitati za vašu povijest bolesti, zatim će vas na ginekološkom stolu pregledati i uzeti vam papa test (što će ukupno trajati 3-4 minute), nakon čega ćete još malo razgovarati da se dogovorite koje tablete i kako ćete uzimati. Sam pregled se sastoji od 2 dijela. Prvi je s instrumentom koji se zove spekulum s kojim doktor vidi vaš grlić maternice da bi vam mogao uzeti papa test, a u drugom dijelu pregledava vas sa dva prsta u rodnici i drugom rukom na trbuhu, čime opipava maternicu i jajnike. Pregled jest neugodan, ali nije bolan ukoliko ste opušteni. Cijeli posjet ginekologu trajat će nekih 15-20 minuta.
Hrabro!

Lucija1988

25.06.2007. 20:45

Puno Vam hvala na ovako brzom i detaljnom odgovoru.Sada mi je malo lakse kada otprilike znam sta me ceka.