Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Diane 35


Autor Poruka

Snježana

27.06.2006. 12:19

Imam 37 g, dvoje dijece. U 9 mj pr.g. liječena sam Zoladexom (tri injekcije) nakon čega su mi se 2 mioma povukla i nisam trebala operativni zahvat. Gin. je savjetovao nastavak Diane 35. Poslušala sam. U zadnjih 3 mj opet imam obilna krvarenja tjekom menstruacije (ciklus mi draje min 10-12 dana) smiruje se tek polako kada počnem ponovno uzimati Diane 35. Danas bih trebala ponovno uzeti novo pakiranje Diane 35. Dvoumim se. Više neznam da li mi te tablete pomažu ili otežavaju. Nekako mi se sve čini da su miomi nastali zbog njihovog uzimanja (prije 1,5 g). Prekosutra bih trebala na more, očajna sam. Da li da nastavim s Diane 35, bojim se ako prestanem da ću krvariti još više i dulje. Anemična sam, depresivna. Iz lijepe žene pretvorila sam se u očajnu. Molim savjet.

doc. dr. sc. Branko Radaković

07.07.2006. 12:14

Da li ste bili na kontrolnom UZV pregledu u sadašnjoj situaciji. Možda su miomi ponovno narasli i uzrok su Vaših problema. Iz Vašeg pitanja ne razumijem zašto zapravo uzimate diane 35. U Vašoj situaciji zbog mioma, ali i kontracepcije intrauterini uložak Mirena je puno bolji izbor.