Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


diane 35 - jesu li zabranjene??


Autor Poruka

buby

03.07.2007. 19:50

imam 21 godinu i već skoro 2 godine pijem pilule diane 35 na preporuku ginekologa. nedavno je ginekolog rekao prijateljici da se te pilule više ne smiju izdavati kao kontracepcija nego samo u neke druge svrhe(neke bolesti), jer imaju previše hormona i vrlo su štetne. ja još imam pilula za 2 mjeseca prije pregleda pa me zanima dali da nastavim piti ili je potrebno prekinuti s uzimanjem i početi piti neke druge pilule?i je li istina da se diane 35 više ne izdaju na recept kao kantracepcija?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.07.2007. 22:00

Ovo je tipična priča pokvarenog telefona. Diane 35 se nikad ni nisu izdavale na recept kao kontracepcija, nego kao lijek za sindrom policističnih jajnika. Druga je stvar što ih u našoj siromašnoj državi ginekolozi prepisuju i kao kontracepciju jer a) nijedne druge ne idu na recept, b) dosta žena si ne može priuštiti 100 kn mjesečno za kutiju tableta.
Dakle, da odgovorim na vaše pitanje - ne, Diane nije zabranjeno uzimati kao kontraceptiv. Razgovarajte s vašim ginekologom da li su najbolje rješenje za vas i za ubuduće.