Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


diane 35 & tjelesna težina???


Autor Poruka

ivana

11.04.2006. 17:30

Poštovanje!
Imam 17 godina. Uzimala sam Yasmin 5 mjeseci. Nakon odlaska ginekologu preporučeno mi je uzimanje Diane 35,iako nisam imala nikakvih problema s Yasmin tabletama (navodno je razlog što sam mlada a Diane imaju manje hormona od Yasmin). Čula sam da uzimanjem Diane 35 dolazi do POVEĆANJA TJELESNE TEŽINE , a u pauzama (npr.mjesec ili 2 mjeseca) dolazi do nagle pojave bubuljica na licu! Da li je to istina i da li da započnem s uzimanjem Diane 35 ? Ako ih odlučim uzimati da li trebam napraviti pauzu od mjesec dana između Yasmin i Diane 35??? Molim Vas za brzi odgovor jer bi trebala kroz 3 dana započeti s uzimanjem.
Unaprijed puno hvala

doc. dr. sc. Branko Radaković

13.04.2006. 12:49

Netočna je tvrdnja da Diane 35 imaju "manje" hormona od Yasmina. Čak je sadržaj estrogena viši u Diane 35, ali je bitna razlika u progestagenu koje sadrže te dvije pilule.
U Vašem slučaju ne vidim razlog promjeni kontracepcijske pilule. Mislim da je najbolje da ostanete pri Yasminu, tim više što niste imali nikakvih tegoba.