Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4114 | Broj poruka: 48378

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Duphaston za ciste


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

17.05.2020. 12:50

Poštovani,
Imam 21 godinu. Prije otprilike dva mjeseca prepisane su mi tablete Duphaston za regulaciju ciklusa zbog cisti na jajnicima i iznimno nepravilnog ciklusa. S obzirom da nisam mogla ići na zakazani pregled kod ginekologa zbog cijele situacije s korona virusom, nisam se konzultirala s doktoricom. Trebam piti tablete 3 mjeseca. Ljekarnica me prije početka terapije upozorila da bih mogla imati nuspojave te sam ubrzo počela primjećivati neke od njih; mučnina za vrijeme uzimanja lijeka, poprilična napuhnutost trbuha i zadržavanje vode u organizmu, bolni zglobovi te dobitak na težini unatoč smanjenom unosu hrane (zbog učestalih mučnina). Kasnije sam pročitala da su sve ove nuspojave navedene u uputi kao moguće. Moje pitanje je trebam li dobitak na težini pripisati ovoj terapiji i hoće li se ove nuspojave povući ubrzo nakon uzimanja terapije ili je za to potrebno duže vrijeme?

Ivo Balenović, dr. med.

18.05.2020. 09:06

Poštovana, obzirom na nuspojave savjetujem da prekinete s terapijom. Nuspojave će se povući vrlo brzo nakon prestanka terapije.