Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


evra


Autor Poruka

Katarina

27.06.2006. 18:32

Poštovani,
nakon nekoliko godina uzimanja Logesta odlučila sam početi koristiti Evra flastere, no međutim, nisam zadovoljna njima i ne mogu se opustiti jer se ne osjećam sigurno. Naime, rubovi mi se odižu i jedan mi se flaster skroz odlijepio pa sam a isto mjesto stavila drugi. To znači da mi sada jedan fali. Moje pitanje je hoće li se nešto dogoditi ne stavim li na idući dan izmjene novi flaster, kojeg ni nemam? Ja bih od početka idućeg ciklusa opet uzimala Logest, ali sam negdje pročitala da će mi nakon prekida uzimanja kontraceptiva unutar ciklusa brzo doći menstruacija pa sad ne znam od kojeg dana da primjenjujem Logest? Da li normalno čekam sedam dana od skidanja trećeg flastera (kojeg neću ni staviti) ili krećem ispočetka?
Unaprijed hvala na odgovoru!

doc. dr. sc. Branko Radaković

07.07.2006. 12:15

Smatram da je u Vašoj situaciji najrazumnije naljepiti sva 3 flastera prema uputama i od sljedećeg ciklusa vratiti se na Logest.

Johanna

29.08.2007. 23:05

Poštovani Dr.
Koristim godinu dana Evra flastere i danas mi se tokom kupanja flaster više od polovice odlijepio. To je bio flaster broj 2, stavljen u ponedjeljak navečer. Danas (u srijedu) odmah, kako sam primjetila da se odlijepio i da se ne može vratiti na mjesto, zamjenila sam ga novim (flaster broj 3).
Sad me interesira: u ponedjeljak, kad bi trebala promjeniti flaster i zalijepiti treći, što da učinim.
Unaprijed se zahvaljujem

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

31.08.2007. 21:25

Napravite pauzu od 4 dana i nakon toga počnite s novom kutijom. Cijelo ste vrijeme zaštićeni od trudnoće, ne brinite.