Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Evra flasteri i krvarenje


Autor Poruka

bilaudovica

27.05.2011. 17:30

Poštovana doktorice,
prije 8 dana kupila sam prvu kutiju Evra flastera. Flaster sam naljepila prošli četvrtak, dakle prvi dan menstracije. Prva 3-4 dana imala sam mučnine, gadila mi se hrana i nekako sam se osjećala nervozno kao da moram tek dobiti, ali dobro, prošlo je. Inače menstruacija mi traje oko 5-6 dana, ali od na 6.danu pojavio mi se smeđi iscjedak i kao zgrušana krv. Pretpostavljam da je to sve od flastera, da je to ustvari onaj famozni spotting, jer ipak to je prvi put da koristim bilo kakvu kontracepciju. No ono šta me brine je da od danas mi se opet pojavila krv i opet onako tamna zgrušana , dakle je li to normalno? Malo sam panici jer znam da kontracepcija može biti opasna što se tiče zgrušanja krvi i to sve, ali radila sam normalno koagulogram i bilo je sve u redu. Zahvaljujem na odgovoru! happy

Natalija Beljo, dr. med.

29.05.2011. 17:35

Kad kažete "zgrušana krv" mislite li na komadiće koje vidite ili samo po boji. Ukoliko je samo boja sve ok , kako ste i rekli spotting krvarenje. U suprotnom javite se ginekologu.

bilaudovica

30.05.2011. 11:50

Boja krvi je jako tamna, ali mislim da nisu baš komadići. Danas je 11.dan odkad sam stavila flaster i još uvijek krvarim, ali to vidim tek kad idem na wc jer ne ostaje mi baš na ulošku. Uz to, stalno me bole grudi i dosta su osjetljive. Zanima me da li je to normalno i kod drugih cura koje prvi put korisite kontracepciju.

Natalija Beljo, dr. med.

30.05.2011. 20:45

E sad je to ok. Sve normalno u početku uzimanja kontracepcije.