Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


HITNO!!


Autor Poruka

plavusa19

06.10.2007. 11:35

Prije par sati sam imala spolni odnos i puknuo mi je kondom, a decko je svrsio u mene. Posto znam da u mom mjestu ne mogu kupiti tabletu za dan poslije u ljekarni(a danas je subota i moja ginekologica ne radi) zanima me koliko kosta ta tableta u bolnici i da li cu dobiti vise kontracepcijskih tableta ili "pravu" tabletu za dan poslije. Namjeravam otici u Vinogradsku jer mi je najbliza bolnica. Molim vas ako mozete brzo odgovorite, posebno me zanima da li se ta tableta mora platiti u bolnici i kakav je cijeli postupak. Hvala najljepsa

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

06.10.2007. 14:15

Ne možete u bolnici dobiti nikakve tablete. Idite u dežurnu ljekarnu u Zagrebu, objasnite magistri problem, i ona će vam pomoći. Hitno nije, jer imate 72 sata da popijete prvu tabletu.

plavusa19

06.10.2007. 17:50

Hvala na savjetu, ali prvo sam isla u dezurnu ljekarnu u Zagrebu i jos 4 druge i u nijednoj mi nisu htjeli dati tabletu za dan poslije, rekli su da mi treba recept od moje ginekologice. Zatim sam otisla u Vinogradsku bolnicu gdje mi je dezurni doktor na odjelu za ginekologiju dao recept za Stediril te to naplatio 110 kn. Zatim sam obisla opet 5 ljekarni, ukljucujuci onu dezurnu i nigdje nisu imali te tablete s objasnjenjem da ih vec dugo nisu dobivali i da se vratim doktoru da mi propise neke druge, i da probam vidjeti da li ih ima u ljekarni na adresi Dolac 9 gdje ih narucuju izvana. Tamo sam i otisla i sva sreca imali su te tablete, s tim da sam dobila 21 tabletu a moram popiti samo 4. Na moj upit zasto mi doktor nije dao recept za pilulu dan poslije i da li to uopce postoji, odgovorili su mi da se te tablete trebaju posebno naruciti iz inozemstva i da nasi lijecnici to ne znaju vec samo propisuju jace kontracepcijske pilule koje treba popiti vise odjednom. Meni je bilo ovo prvo takvo iskustvo i nadam se posljednje, ali iz pouzdanih izvora znam da se tablete za dan poslije nikako ne mogu dobiti u ljekarnama bez recepta vec se za to mora ici u bolnicu gdje ce vam to dati bez problema(ako,naravno ne mozete doci do svoje ginekologice). Dezurni doktor me samo pitao koliko je proslo od spolnog odnosa i to je sve.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

06.10.2007. 21:45

Krivo smo se sporazumjele, ispričavam se. Vi ste napisali da mislite da ćete u bolnici dobiti tablete (što ne možete), a ne recept. Inače, iz mog iskustva, u većini ljekarni daju te tablete vikendom bez recepta, ne znam zašto vi niste bili takve sreće. Također, ne znam zašto vam je doktor prepisao Stediril kojeg u Hr nema već godinu dana. Želim da vam je ovo zadnje takvo iskustvo, nije to pametno prečesto ponavljati.