Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ponovno uzimanje triquilara


Autor Poruka

mala_ivica

06.10.2007. 11:35

poštovna doktorice
koristim triquilar već godinama, bez probema. ovaj ciklus sam napravila pauzu jer sam pila antibiotike koji sadrže tetraciklin i navedeno je da smanjuju učinkovitost oralne kontracepcije, što je navedeno i uz triquilar.
znam da ponovo počinjem sa uzimanjem pilula prvi dan menstruacije što bi trebalo biti 15.10. no danas mi se pojavio slabi smečkasti iscjedak. je li to probojno krvarenje ili mi je danas prvi dan ciklusa?
odnosno, hoće li taj iscjedak trajati tih tjedan dana pa ću onda dobiti mjesečnicu ili moram čekati slijedeći mjesec i novi ciklus za ponovno uzimanje pilula?

hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

06.10.2007. 14:15

Ne znam koliko će ovaj iscjedak trajati, ali pričekajte sa uzimanjem Triquilara do prvog dana jačeg krvarenja, onog koji izgleda kao normalna menstruacija - i taj dan onda računajte kao prvi dan menstruacije.

mala_ivica

06.10.2007. 17:50

hvala na tako brzom odgovoru. taj iscjedak je danas zaista postalo menstrualno krvarenje i po količini i po izgledu (i po pritisku u donjem dijelu trbuha).