Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kako postupiti?


Autor Poruka

vilmmma

07.03.2007. 15:10

Poštovani,
pijem kontracepcijske tablete Yasmin osam mjeseci i ovaj mjesec odlucila sam prestai. Dva dana po zavrsetku menstruacije (a nisam nastavila piti tablete jer sam odlucila napraviti prekid) imala sam spolni odnos gdje je partner svršio u mene. Sada me zanima da li je prekasno (dakle danas bi bio treci dan od kako sam ponovno trebala zapoceti kuru tableta) opet poceti piti tablete kao da te pauze nije niti bilo ili eventualno uzeti vise tableta u dva navrata kako sam vidjela da se savjetuje u slicnim situacijama s tabletama diane35 i sl. Ako je takva uporaba Yasmin tableta moguca zanima me kako se treba uzimati?
Isto tako kakva je mogucnost trudnoce 6 dana nakon pocetka menstruacije (koja je jos uvijek bila u kuri tableta)?
puno vam hvala
Zamolila bih vas za sto hitniji odgovor jer stvarno je hitno

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

07.03.2007. 16:20

Krvarenje (ili kako vi to zovete menstruacija) iza Yasmina nema veze s mogućnošću trudnoće, samo broj dana koji ne pijete Yasmin. Koliko shvaćam, danas vam je 10-ti dan nakon zadnje tablete, sasvim dovoljno vremena da se razvije vodeći folikul. Zato predlažem da uzmete hitnu kontracepciju, 3 tablete Yasmina odmah, 3 za 12 sati. I slijedeći put bolje planirajte!