Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kasnjenje menstruacije nakon hitne kontracepcije


Autor Poruka

meka25

28.10.2021. 22:45

Poštovani, imala sam odnose 9.dan ciklusa (koji dan prije ovulacije) i kondom je skliznuo u mene tako da je ponesto sperme vjerojatno ostalo u meni jer je u kondomu bilo malo. U roku od 24h sam popila Ellaone tabletu, a u to vrijeme sam bila na antibiotiku Klavocin i tablete za iskasljavanje (oboje sam prestala piti tada). Nakon toga sam imala odnose par puta, ali s oprezom, tj. s kondomom ili je bio prekinut i prije vremena. Ciklus mi traje 26 dana i zadnja menstruacija je bila 29.9. Sada mi već kasni skoro puna 4 dana. Pretpostavljam da nije trudnoca u pitanju (mada htjela bih vase misljenje), ali uvijek sam imala redovitu menstruaciju. Je li tableta mogla uzrokovati kasnjenje (nuspojava)?

Ivo Balenović, dr. med.

29.10.2021. 10:00

Poštovana, tableta odgađa ovulaciju, a s njome i menstruaciju. To je uobičajena nuspojava. Ipak, ukoliko krvarenje ne nastupi u idućih nekoliko dana, savjetujem da uradite test.