Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kontracepcija


Autor Poruka

dandelion55

30.04.2022. 16:50

Poštovani, koristim Yaz pilule više od godinu dana. Ciklus mi traje 28 dana te svaki put menstruaciju dobijam na zadnjoj bijeloj piluli. Zadnji put mi se desilo kašnjenje, odnosno tog dana kada je trebalo da krene krvarenje pojavio se samo smeđi iscjedak, dok je pravo krvarenje počelo naredni dan kada sam trebala krenuti sa novim blisterom. Krvarenja su mi inače oskudna, dok je ovaj put to bilo malo slabije nego inače. Da li je to ponekad normalno ili može da se radi o trudnoći? Hvala!

tkunic1

01.05.2022. 12:15

Poštovani,
godinama uzimam kontracepcijske pilule (0,020 mg etinilestradiola i 0,150 mg dezogestrela), i u zadnjih godinu dana već mi se evo 3 puta dogodilo da je menstruacija potpuno izostala. Svaki put bih od straha radila po dva testa na trudnoću i srećom svaki put je bio negativan. Je li moguće da mi se to događa zbog godina (37)?
Razlog što šaljem ovaj upit je taj da se PANIČNO bojim trudnoće, doslovno do te razine da imam napade panike, padam u depresivna stanja i slično svaki put kada se to do sada desilo. Situacija je grozna do te mjere da uopće ne mogu normalno funkcionirati na nekakvoj dnevnoj bazi i jednostavno se pribojavam za svoje psihičko zdravlje. Bi li pomogla promjena terapije ili nešto (bilo što) drugo. Molim Vas savjet, stvarno sam očajna više od toga.
Lp.

Ivo Balenović, dr. med.

02.05.2022. 22:55

Poštovana dandelion, to je uobičajeno kod korisnica oralnih kontraceptiva. Trudnoću možete isključiti.

Ivo Balenović, dr. med.

02.05.2022. 22:55

Poštovana tkunic, povremeni izostanak krvarenja je uobičajena pojava kod korisnica oralne kontracepcije. Obzirom na dob i sve navedeno savjetovao bih spiralu.