Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kontracepcija


Autor Poruka

martina_1

27.12.2007. 13:00

Dobar dan!meni je moj ginekolog prepisao yasmin tablete kao zaštitu od trudnoće..koristila sam ih neko vrijeme a onda sam prestala kupovati zbog financijskih i dr razloga..pritom napominjem da imam 18 god i kupujem ih sama ali moja majka nema pojma da ih pijem ni da ih kupujem..otišla sam na maturalac u 8. mj i nisam imala mogućnosti ih kupiti a bilo je vrijeme da počnem uzimati novo pakiranje nakon pauze..međutim ja nisam kupila i odonda ih ne pijem..dobila sam novi recept..trebam li sa svakim početkom mjesečnice početi ponovo uzimati tablete ili ih mogu uzeti bez obzira dali je ciklus ili ne?događalo se da 2 mjeseca uredno prema uputi pijem tablete..pa prestanem..i uvijek sam čekala da dobijem mjesečnicu da počnem ponovo..moram li baš čekati 1. dan menstruacije ili mogu uzeti u bilo koje dr vrijeme i kad nije ciklus?puno hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

27.12.2007. 14:05

Ako želite biti zaštićeni od trudnoće od prvog dana ciklusa trebate početi prvog dana menstruacije. Ali ako su vam ciklusi posve neredoviti nema smisla čekati, počnite odmah i prva dva tjedna koristite i kondom.