Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje


Autor Poruka

petra1984

26.12.2007. 12:15

Postovana,

od 9. mjeseca sam u pauzi od Logesta. 21.11. dobila sam menstruaciju koja je trajala 15 dana, a zaustavljena je Dabrostonom koji sam uzimala 7 dana (zaustavljena je 2. dana uzimanja Dabrostona). Obavila sam i ultrazvuk koji je pokazao kako imam mikrocisticne jajnike, no navodno nikakvu cistu, vec se radilo o hormonalnom poremecaju. Preporucili ste mi da nakon sto obavim ultrazvuk pocnem s pilulama, no moja je doktorica predlozila da pricekam veljacu kako bi se uocio efekt Dabrostona. 14.12. , dakle 24 dana ciklusa menstruacija je nastupila ponovno, trajala je 6 dana. Medjutim, jutros sam opet primjetila lagano krvarenje. Zaista sam vec van sebe i molim Vas da mi savjetujete sto uciniti. Najradije bih ponovno pocela s pilulama da se to napokon izregulira. No, to bi znacilo da bih trebala poceti danas, jesam li u pravu? Iz Zagreba sam, nadam se da cu naci dezurnu ljekarnu, naravno, ako smatrate da bih trebala poceti s novom kutijom.

Hvala Vam!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

26.12.2007. 18:15

Da, mislim da trebate početi s kontracepcijom baš zato da prestanete biti izluđeni happy. Svejedno je hoćete li početi danas ili sutra, jer ne znamo koji vam je dan ciklusa, pa svakako trebate koristiti dodatnu zaštitu slijedećih 14 dana.