Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kontracepcija i dijareja


Autor Poruka

Maja977

14.07.2020. 11:20

Poštovani, koristim Diane 35 zbog policističnih jajnika. Prošli cijeli tjedan imala sam jednom na dan lagani proljev, a u subotu na 2. dan pauze od tableta imala sam kondomom zaštićen spolni odnos, ali ejakulacija se nije dogodila unutar spolnog organa. Menstruaciju sam dobila ovaj ponedjeljak, na četvrti dan pauze kao i svakog mjeseca. Zanima me trebam li se brinuti oko pouzdanosti kontracepcijskih tableta ako nastupi proljev i je li mogućnost trudnoće isključena s obzirom na to da je spolni odnos bio dva dana prije očekivane menstruacije, a menstruacija je stigla točno na dan? Kolika je sigurnost kada je u pitanju odnos s kondomom uz redovito korištenje kontracepcijskih tableta i bez ejakulacije unutar spolnog organa? Hvala unaprijed!

Ivo Balenović, dr. med.

14.07.2020. 13:55

Poštovana, kontracepcijska učinkovitost se nije smanjila. Ne postoji mogućnost trudnoće. Uz redovno korištenje oralnih kontraceptiva ne postoji mogućnost trudnoće i nije potrebna dodatna zaštita.