Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kontracepcija i slobodni radikali


Autor Poruka

Adri

29.03.2006. 13:48

Poštovani,
Krvnom analizom nađena mi je povišena koncentr. slobodnih radikala u krvi (500).Imam 45 god. i osjećam se i živim zdravo (ne pušim, imam normalnu kilažu...).Od 2001.-2005. imala sam spiralu "Mirena", ali kako sam dobila akne, liječnik mi je propisao prvo kontrac. tabl. "Diana 35", pa zadnja 3 mjeseca tablete "Yasmin"(jer sam imala s Dianom napade glavobolje).Liječnik koji mi je radio analizu na slobodne radikale rekao mi je da oni mogu biti povećani i zbog uzimanja kontracepcije. Propisao mi je pojačanu dozu vitamina i minerala kroz 6.mjeseci, pa da onda dođem ponovo na kontrolu.
Zanima me da li kontracepcija zaista može toliko uticati na povećanje slob. radikala, jer onda razmišljam da ju prestanem uzimati.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
Adri

doc. dr. sc. Branko Radaković

05.04.2006. 09:26

Ima radova koji ukazuju na mogućnost povišene razine slobodnih radikala u nekih žena koje koriste oralnu hormonsku kontracepciju, no još temeljem dosadašnjih istraživanja ne postoji jedinstveno mišljenje o tom problemu.