Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kontracepcija za mene


Autor Poruka

anny

03.09.2006. 18:00

imam 15 godina i redovito stupam u sexualne odnose sa svojim dugogodisnjim deckom. do sada smo redovito koristili kondome i nije bilo nikakvih problema. no sada bi htjela preci na tablete pa me zanimalo dali sam jos premlada za njih? isto tako me zanima dali u ovim godinama mogu diskretno ici kod ginekologa a da moji roditelji za to ne znaju.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.09.2006. 21:15

Niste premladi za kontracepcijske tablete, ali obzirom ste seksualno aktivni predlažem da ipak prvo obavite pregled i PAPA test kod ginekologa. Za ginekologa u primarnoj zdravstvenoj zaštiti (preko zdravstvenog osiguranja) ste premladi, pa bi dok ne navršite 16 trebali ići a) privatno, b) dobiti uputnicu od liječnice obiteljske medicine pa otići u Klaićevu bolnicu. Nijedan ginekolog nema obavezu obavijestiti vaše roditelje da ste bili na pregledu, i u pravilu to ne radimo - obično se djevojke povjere majkama koje ih onda doprate na prvi pregled.