Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kontracepcijske tablete


Autor Poruka

Nives

13.05.2006. 00:54

Imam neke strahove i voljela bih da mi se razjasne.
Dakle, kontracepcijske pilule imaju, kao što znamo, mnogo pluseva. No, imaju čini se i mnogo minuseva. Neki kažu da uništavaju jetru, druge da su imale zdrave hormone prije toga, a da su nakon doslovce "uništene" i da su te tablete gotovo otrov...da se organizam od toga treba čistiti barem 6 mjeseci, ako ne i više, ovisno o vremenu uzimanja tableta, ako želiš zatrudnjeti itd., zatim priče cura koje su to pile da im se "naglo povećala samo jedna dojke"(sumnjam da će se to ikad smanjiti)...i sl. Ipak, ostaju najsigurnija metoda sex zaštite, te uz to pružaju sex slobodu. Imam sve savršeno za ciklusom i sa hormonima i naravno, bojim se da ću ugroziti zdravlje. Dajte savjet, što su tu iracionalne tvrdnje i strah, a što zdrav razum?

doc. dr. sc. Branko Radaković

18.05.2006. 12:27

Naveden tvrdnje jednostavno nisu točne. Ako želite dulji informativni i argumentirani razgovor o pitanjima koja Vas muče javite se u Zavod za humanu reprodukciju Klinike za ženske bolesti i porode, Petrova 13.