Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krvarenje


Autor Poruka

tea21

11.06.2007. 22:00

Poštovanje,
evo opet Vam se javljam nakon 5 dana, jer se krvarenje odnosno krvavo-smećkasti iscjedak još uvijek pojavljuje u dosta velikoj mjeri. Da podsjetim, nakon prestanka uzimanja Diane35 pilula menstruacija mi je kasnila dva tjedna i trajala je u periodu od 20 do 25.5. Neposredno prije 20.5 bila sam na ultrazvuku i sve je bilo u najboljem redu. I sad mi se eto 6.6. javio taj iscjedak. Rekli ste da se vjerojatno radi o ovulacijskom krvarenju, no na Vašem forumu ginekologije sam pročitala da ono traje najviše 1 dan. To me je malo zabrinulo pa Vas molim da mi date savjet.
Unaprijed zahvaljujem!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

11.06.2007. 23:05

Ukoliko imate cistu može trajati i dulje. Ako budete krvarili još i sutra i prekosutra posjetite ginekologa.

tea21

23.06.2007. 18:30

Poštovanje,
Bila sam kod ginekologa kao što ste mi rekli i dijagnosticirao mi je intermenstrualno krvarenje i malu cistu na lijevom jajniku. Rekao je da zbog same ciste ne trebam nikakvu terapiju, no da trebam terapiju zbog kašnjenja menstruacije i intermenstrualnog krvarenja. Kao terapiju mi je preporučio Dabroston od 12-26 dana ciklusa ili ponovno uzimanje Diane35 u trajanju od 3 ciklusa, a nakon toga kontrola ultrazvukom, a meni je prepustio izbor između te dvije alternative. Zanima me Vaš savjet koji bi mi pomogao da odlučim i mišljenje koliko je ta pojava ozbiljna?!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

23.06.2007. 22:25

Pojava nije nimalo ozbiljna pa o tome ne brinite.
Teško je ovako internetom davati savjete o terapiji, i što bih ja učinila u danoj situaciji, ali vjerojatno vam ne bih prepisala nikakvu terapiju - pustila bih tijelo da se malo odmori od ginekologije happy. Osobno sam stava da sa lijekovima ne treba pretjerivati i da ih treba koristiti kad je neophodno. Ali to zahtijela razgovor sa pacijentom i detaljno objašnjenje što mu je, da bi mi povjerovao i poslušao me - zato nemojte ovo shvatiti kao preporuku, ipak o vama znam samo ono što ste vi kao laik napisali, što može biti daleko od stvarnog stanja.