Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pomicanje spirale


Autor Poruka

stelinka

23.06.2007. 18:30

Dobar dan,

Ginekolog mi je stavio spiralu prije mjesec dana, običnu bakarnu, ne znam točno vrstu, ali je rekao da se ta lakše prilagodi tijelu (cijena 800kn). Imam 28 godina, dvoje djece. Interesira me da li bi ja mogla primjetiti ako bi se spirala slučajno pomaknula, pa s tim vjerovatno ne bi bila dobra kontracepcija. Dali je vađenje spirale iz maternice bolnije, ili je jednako stavljanju. U ovih mjesec dana otkako imam spiralu, primjetila sam da su me malo bolili jajnici par puta, da li to obično bude tako prvih nekoliko mjesci dok se tijelo ne privikne.
Zahvaljujem na odgovoru!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

23.06.2007. 22:25

Spirale se ne pomiču pa o tome nemojte brinuti. Rijetko (1-2%) ih maternica ne prihvati pa ih izbacuje, ali to bi primijetili po jakim bolovima i konstantnom krvarenju. Vađenje nije bolno, i traje kraće od stavljanja. Bol u jajnicima može biti znak infekcije, nije znak prilagođavanja tijela na spiralu jer tako nešto ne postoji. Ukoliko se nastavi, provjerite kod ginekologa imate li infekciju.