Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Logest i glavobolja


Autor Poruka

Lara

04.07.2006. 12:09

Poštovani, pila sam Logest 6 mjeseci i onda napravila pauzu od 1 mjesec i opet nastavila piti, međutim javile su mi se nepodnošljive glavobolje na desnoj strani glave i bol u lijevom ramenu. Prije nisam imala nikakvih nuspojava od Logesta. Molim Vas da mi kažete dali bi trebala prestati piti Logest i koliko su kontracepcijske pilule stvarno opasne i rizične za moždani udar ili tromboemboliju i kako uopće mogu znati da li mi se tako nešto događa u organizmu? Krv mi je u redu. Hvala

doc. dr. sc. Branko Radaković

07.07.2006. 12:32

Zašto Vaše tegobe povezujete s Logestom, pogotovo kada u prethodnih 6 mjeseci niste imali nikakve tegobe. Rizik tromboembolije ili moždanog udara zbog uzimanja niskodozažne oralne kontracepcije je nikakav. No, postoje rizične skupine žena u kojih je taj rizik povećan. Pretpostavljam da je Vaš ginekolog nakon razgovora s Vama zaključio da Vi ne spadate među takve.