Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4091 | Broj poruka: 48131

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Migrena


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Maree955

13.12.2019. 13:40

Postovani,

Unazad par meseci kad dovijem menstruaciju mene uhvati jaka glavobolja ili migrena. Da li je to moguce zbog dugotrajnog uzimanja logest pilula (4 god.). Taj prvi i drugi dan ciklusa imam neizdrzive glavobolje, nijedan lek za glavu mi ne pomaze, a ni ne mogu zaspati od bolova.

Ivo Balenović, dr. med.

14.12.2019. 10:55

Poštovana, ne mogu odgovoriti sa sigurnošću koji je uzrok glavobolje. No obzirom na opisane simptome savjetujem da prekinete s kontraceptivima i javite se liječniku (neurologu).

Maree955

14.12.2019. 16:45

Hvala Vam na odgovoru

I jos sam htela da pitam da li je moguce da se u toku ciklusa tj pred pocetak menstruacije i prva 2,3 dana mens.ima povisena temp.? Posto ja imam cesto 36,9 - 37,4?

Ivo Balenović, dr. med.

14.12.2019. 23:35

Poštovana, temperatura se blago povisi u vrijeme ovulacije, no budući da uzimate oralne kontraceptive to kod Vas nije moguće. Dakle, temperatura nije povezana s menstruacijskim ciklusom.

ketty3

15.02.2020. 09:10

Poštovani krenula sam s uzimanjem Softina prije tjedan dana. Popila sam 9 tableta, jučer mi je se javila migrena koju imam otprije odnosno već nekoliko godina. Nema aure samo glavobolja s jedne strane glave. Inače glavobolju imam pretežito u vrijeme menstruacije te me sada čudi da je došla neočekivano. Jesu li razlog Softine? Neznam što da učinim da li da prekinem uzimanje odmah ili po završetku blistera? Zabrinuta sam zbog saznanja da migrene i kontracepcijske pilule ne idu zajedno iako su mi svi drugi nalazi uredni. Bojim se i prestanka uzimanja zbog nekoliko nezaštićenih odnosa (bez ejakulacije). Molim Vas za savjet. Lp

Ivo Balenović, dr. med.

16.02.2020. 09:15

Poštovana, ako se prilikom uzimanja tableta pojavi migrena savjet je da se prekine s uzimanjem. Migrena je moguća nuspojava, ali na temelju jednog javljanja ne možemo zaključiti da li je uzrokovana tabletama. Nakon prestanka simptoma možete ponovo pokušati s tabletama. Tada će se više toga moći zaključiti.

ketty3

16.02.2020. 10:15

Znači da odmah prekinem s uzimanjem? Popila sam 10 tableta. Pretpostavljam da će se nakon nekoliko dana javiti krvarenje zbog različitosti razine hormona. Ja osobno ne bih ostala na tabletama jer imam identične simptome kakve sam imala i prije 6 god kada sam uzimala Lindynette. Jedino što me brine jest nezaštićeni odnos u petak s prekinutim snosajem. Ima li mogucnosti da se jajnici odmah probude ili je bez ejakulacije trudnoća i potpunosti nemoguća? Nuspojave mi užasno smetaju bolne grudi, glavobolja, bezvoljnost, probavne smetnje... Osjećam se na tabletama kao u pms-u pred menstruaciju.

ketty3

16.02.2020. 10:15

Poštovani doktore,
Upravo mi se javio i smeđi iscjedak a glavobolja je i dalje prisutna. Sto mi je činiti? Da danas prestanem s uzimanjem? Kada mogu očekivati ovulaciju nakon prestanka uzimanja?
Lp

Ivo Balenović, dr. med.

17.02.2020. 10:05

Poštovana, prekinite s uzimanjem. Dva do tri dana nakon zadnje tablete doći će do prijelomnog krvarenja. Ovulaciju nije moguće točno odrediti, no treba proći otprilike dva tjedna.