Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Mirena nakon 5 godina


Autor Poruka

tabi

13.04.2020. 11:05

Poštovani,
Već godinama koristim Mirenu. Prosle godine u 5. mjesecu proslo je 5 godina od postavljanja Mirene drugi put. Ginekologinja je rekla da se ne moram zuriti s mijenjanjem jer ona moze biti i duze od 5 godina. Sad je gotovo sest godina i zanima me koliko jos mogu imati ovu spiralu bez mijenjanja. Menstruaciju gotovo i nemam, mozda nekokoliko puta godisnje kratko krvarenje. Imam 48 godina, dva poroda i povecanu maternicu s dosta mioma. Hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

13.04.2020. 14:20

Poštovana, rok trajanja Mirene je 5 godina, no ništa se ne može desiti i ako je imate dulje vrijeme. Nakon 5 godina ona prestaje s lokalnim lučenjem hormona, ali i dalje štiti od trudnoće. Obzirom na Vašu dob (blizu ste menopauzi) više nema smisla stavljati novu. Bilo bi dobro da uradite analizu hormona. Na temelju tih nalaza vidjet će se da li se bližite promjeni (menopauzi) ili je ona možda već nastupila.